2012 év díjazottjai voltak még

Idei sorozatomban az
Ernst & Young által díjazott tulajdonságokat elemzem
nem csak azoknak, akik „Év Üzletembere” díjra pályáznak,
hanem minden vállalkozónak, aki
abban az irányban szeretne megtenni valamennyi lépést.

 

„Példakép” különdíjat idén Lakics László nyerte el. A Lakics Gépipari Kft. ügyvezetője 1984-ben alapított egyszemélyes vállalkozását mára egy felső kategóriás középvállalattá fejlesztette. Az elsősorban a megújuló energiaforrások területén tevékenykedő, bonyolult hegesztett acélszerkezetek gyártásával, valamint precíz megmunkálásával foglalkozó céget az egyedi műszaki megoldások tették sikeressé. A tradicionális értékek, tapasztalatok és az innovatív megoldások hatékony ötvözésével, folyamatos infrastrukturális fejlesztésekkel és a humánerőforrás képzésével biztosítja Lakics László a vállalat versenyképességét. Az elmúlt közel harminc évben a tulajdonos üzleti filozófiáját a szakmája iránti elkötelezettség, a kihívásokkal való bátor szembenézés és a fejlődés iránti vágy határozta meg.
Cserpes István, a „Merész újító”, a Cserpes-Sajtműhely Kft. vezetője termékei előállítása során a termék „érdekeit” helyezi előtérbe a gazdaságosság helyett, ami a minőségi alapanyagok felhasználásában, a szakmailag jó gyártástechnológia és üzemi gyakorlat alkalmazásában, valamint a figyelmes munkavégzésben testesül meg. A cégvezető munkatársai az idők során nevelődnek ki, akik végigjárják a folyamatokat a gyártástól az értékesítésig. A vállalat sikerrel tudott túllendülni az EU csatlakozást követő piaci változások következtében kialakult pénzügyi nehézségeken, és mára erős szakmai alapokon nyugvó, pénzügyileg stabil, megfelelő eszközállománnyal és humán erőforrással rendelkező céggé fejlődött. Az alapító ugyancsak elkötelezett a tejtermékekkel kapcsolatos egészséges étkezés népszerűsítése iránt. A Cserpes Tejivó elindításával a vállalat belépett a magyar gasztro világ területére, amellyel Cserepes István célja, hogy megismertesse az emberekkel a valóságos magyar ízlésvilágnak megfelelő termékpalettát.
A „Jövő ígérete”, Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. tulajdonosa lett, aki a kézzel készített csokoládészakma úttörője. Álláskeresés közben körvonalazódott ötlete alapján, 2010 nyarán indította útjára vállalkozását, amely több mint 60 millió különböző, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció megalkotására ad lehetőséget. Két év leforgása alatt a chocoMe kiterjesztette disztribúciós hálózatát, és termékei megtalálhatók Franciaországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Svédországban. Emellett franchise jogokat értékesített Amerikában és Ausztráliában. Mészáros Gábor a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének nagykövetévé vált, a chocoMe csokoládét pedig a Dining Guide a legjobb kézműves csokoládék közé választotta.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..