A megújulás képessége

Idei sorozatomban az
Ernst & Young által díjazott tulajdonságokat elemzem
nem csak azoknak, akik „Év Üzletembere” díjra pályáznak,
hanem minden vállalkozónak, aki
abban az irányban szeretne megtenni valamennyi lépést.

 

Az első, hogy képes legyen megszabadulni a meglévő szokásaitól.
A következő érték a „megújulni tudás” képessége.
Esetleg úgy érzi, hogy majd ráér a megszokásaitól elszakadni akkor, amikor már kiderült, hogy min kell változtatnia és hogy érdemes is változtatnia?
A rossz hírem az, hogy nem. Nem ér rá. Ha nem képes bele vetni magát az ismeretlenbe, nem fog bekövetkezni a kívánt változás.
Azért vettem legelőre a „megszokásoktól való elszakadás képességét”, mert ez az alapja a változásnak. Enélkül nincs változás, marad minden a régiben.
Ha Ön hajlandó kilépni a komfort zónájából, ha eltökélte magát, hogy bármi áron véghez viszi a változást, akkor Ön készen áll a megújulásra.
Mivel valamit másképpen kell csinálnia ezután, mint korábban, ezért a gondolkodásán is kell valamit változtatnia.
Ismét konkrét példán mutatom meg. (Ne haragudjon, ha esetleg nem ismer magára! Nézzen körül, a környezetében bizonyára fog találni valós esetet, akire érvényes a példám, hiszen a valóságból vettem.)
Napjaink egyik legnagyobb változása, az internet térhódítása. Talán nem is egy változás ez, hanem több is, de most tekintsük egynek!
Ha Ön idősebb 30 évesnél, akkor egyetemista korában a social networking még nem létezett, ma pedig számtalan iparágban meghatározó. Lehet, hogy Ön is azt mondja:
– Tiszta hülyeség ez a facebook, én ugyan nem fogom ezzel tölteni a drága időmet!
És mivel tölti a drága idejét? Csak nem dolgozik? Keményen? Napi 14-16 órát? És közben a konkurenciája nyereményjátékokkal, meg vicces videókkal elhódítja Öntől az amúgy is megcsappant ügyfélkörét?
Hogy mit javasolok Önnek?
Kellemetlen ismételnem magamat, de ez az igazság: Mindent megteszek azért, hogy az Ön vállalkozása eredményesebb legyen, de addig, amíg nem ismerem Önt és a vállalkozását, kizárólag általánosságokat tudok mondani.
Ebben az esetben azt javasolom Önnek, hogy – az alapvető értékein kívül – mindent bíráljon felül! Naponta legalább 5 különböző szokását, gyakorlatát vizsgálja meg! Tegye föl magának a kérdést:
– Mi lenne, ha ezen változtatnék?
Tartsa magát örökös edzésben! Inkább legyen egyre rugalmasabb az idő múlásával, mintsem egyre kevésbé!
Ne várja a külső tényezőktől a változást! Menjen elébe! Legyen Ön az, akit követni fog az iparága!
Ha Ön képes önmagát megújítani, az ahhoz mérhető teljesítmény, mintha saját magának venné ki a vakbelét. Nem véletlenül díjazza ezt a képességet az Ernst & Young is!
Meg a bankszámláján is meg fog látszani! Ha csak eddig jut, már az is. Ha tovább jut a készségek elsajátításában, akkor azok is egyenként meg fognak látszódni a bankszámláján. IS!

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..