A szabad vállalkozás szellemiségéből oktatták ki Obamát

A szabad vállalkozás és a gazdasági növekedés hozza meg a jólétet a középosztálynak, nem a kormányzati beavatkozás – jelentette ki Marco Rubio floridai szenátor, a Republikánus Párt nevében megválaszolva Barack Obama amerikai elnöknek az unió állapotáról elmondott keddi beszédét. forrás: http://gazdasagiradio.hu/cikk/87216/
“Mindkét párt elnökei – John F. Kennedytől Ronald Reaganig – tudták, hogy a szabad vállalkozásra épülő gazdaságunk jelenti középosztályunk jólétének forrását” – hangoztatta Rubio. A szenátor szerint Obama megoldása minden problémára az, hogy a szövetségi kormány több hitelt vegyen fel és többet költsön. Szerinte azonban éppen a kormányzati felelőtlenség eredményezte a pénzügyi válság egyik fő okát, az ingatlanpiaci krízist. Rubio, aki sokak szerint a republikánusok elnökjelöltje lehet 2016-ban, megpróbálta eloszlatni azt a pártjával kapcsolatban kialakult sztereotípiát, hogy kizárólag a gazdagokat képviselné. Mint mondta, nem ezért nem ért egyet Obamával. Kitért rá, hogy ő kubai bevándorlók gyereke, aki ma is ugyanabban a munkásnegyedben lakik, amelyikben felnőtt. A válaszbeszédek történetében először Rubio spanyolul is elmondta a videóra előre felvett reagálását.
A Republikánus Párton belüli ultrakonzervatív Tea Party mozgalom nevében ezúttal Rand Paul szenátor (Kentucky) mondott válaszbeszédet. Obamához hasonlóan ő is megállapodást sürgetett a fenyegető automatikus költségvetési megszorítások érdekében, de ő azt hangsúlyozta, hogy a büdzsé kiegyensúlyozásának legnagyobb akadályai azok a programok, amelyeket már rögzítettek benne. A szintén fehér házi ambíciókat dédelgető Paul mind a demokratákat, mind a republikánusokat elmarasztalta a túlköltekezés miatt. A szenátor egyebek mellett szót emelt a bevándorlási rendszer reformjáért. A Tea Party ezúttal harmadszor állt elő saját, független országértékeléssel.
Ön mit javasol a magyar miniszterelnöknek?

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..