Az Év Üzletembere 2012: Sándor József

Idei sorozatomban az
Ernst & Young által díjazott tulajdonságokat elemzem
nem csak azoknak, akik „Év Üzletembere” díjra pályáznak,
hanem minden vállalkozónak, aki
abban az irányban szeretne megtenni valamennyi lépést.

 

Az alábbi ismertetőt a ProfitLine-tól idézem változtatás nélkül.
„Az év üzletembere” fődíjat idén, Sándor József, a Fémalk Zrt. vezérigazgatója vehette át. „A díjazott vállalkozó, aki egy Zemplén megyei kis faluban született, mára egy tízmilliárd forintot meghaladó árbevételű cég kizárólagos tulajdonosa, amely a világ egyik legkompetitívebb iparágában áll helyt nemzetközi szinten is kiemelkedő színvonalú termékeivel. Tevékenységével hozzájárul Magyarország egyik legfontosabb húzóágazatához, a járműgyártáshoz. Sándor József a rendszerváltás hajnalán, kényszervállalkozóként, menedzseri ismeretek, tapasztalatok nélkül alapította vállalatát, amely az elmúlt 23 évben dinamikusan – olykor évente duplázódva – fejlődött. Az alapító üzleti gondolkodását eddigi karrierje során az innovatív szemléletmód, a nyitottság, a szakmai precizitás és a csapatmunka jellemezte, amellyel biztosítja a versenyelőny megtartását, a műszaki színvonal fokozását. Saját és csapata erőfeszítései nem csupán vállalatának hoztak sikereket, de Budapest egyik nagy múlttal rendelkező ipari parkjába is új életet lehelt Csepelen” – indokolta a Független Bírálóbizottság döntését.
A Fémalk (Fémöntészeti és Alkatrészgyártó) Zrt. jogelődjét Sándor József 1989-ben, többedmagával 1,9 millió forintos törzstőkével alapította, ami az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő nyomásos alumíniumöntödévé nőtte ki magát. A Fémalk elindulása óta eltelt 23 év alatt a vállalkozás folyamatosan és dinamikusan fejlődött. A Bt‐ből Sándor József vezetésével Kft., majd Zrt lett, amely Csepelen – a megtermelt eredményt évről‐évre visszaforgatva ‐ több lépcsőben felvásárolt közel 15.000 négyzetméter területű, felszámolás alatt álló üres ipari csarnokot. Az ügyvezető nemzetközi szinten is jelentős versenyelőnyt ért el a fejlesztési tevékenység előtérbe helyezésével, valamint a vevőkkel és autógyárakkal való átfogó együttműködés kialakításával a termékfejlesztésben.
„Az év üzletembere” díjat korábban Soós Csaba (2011), Bodrogai Ferenc (2009), Gerendai Károly (2008), Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Dr. Kürti Sándor (2004) és Dr. Csányi Sándor (2003) vehette át.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..