Erőfeszítés + teljesítmény

Idei sorozatomban az
Ernst & Young által díjazott tulajdonságokat elemzem
nem csak azoknak, akik „Év Üzletembere” díjra pályáznak,
hanem minden vállalkozónak, aki
abban az irányban szeretne megtenni valamennyi lépést.

 

Ha a kedvenc vállalkozónk képes elszakadni a megszokástól, képes megújulni, kezelni a kockázatokat és innoválni, van benne elegendő stratégiai szemlélet, hit, kitartás és személyes integritás is; akkor alkalom adtán nyilván némi erőfeszítésre is szüksége lesz a cél eléréséhez.
Kivételesen együtt tárgyalom az Ernst & Young által díjazott értékek közül a maradék kettőt, az erőfeszítést és a teljesítményt. Ugyanis egyformák annyiban, hogy egyik sem tartozik a fejleszthető készségek közé. Az erőfeszítés egy tünet, a teljesítmény pedig a következmény.
Az erőfeszítés egy tünete a megalapozott, fegyelmezett munkának, a teljesítmény pedig a megalapozott és fegyelmezett munkának az eredménye. A teljesítmény kimondottan a látható része a célhoz vezető útnak; ahogyan a külső szemlélők látják a sikert illetve a sikerhez vezető utat.
Hogy miért díjazza az Ernst & Young az erőfeszítést és a teljesítményt?
Hogy a teljesítményt díjazza, azt – gondolom – nem kell magyaráznom, mert nyilvánvaló. A díjak általában valamilyen teljesítményt díjaznak. Ez az, ami alapján összemérik az esélyeseket, ez az, ami a leginkább mérhető az általam tárgyalt értékek közül.
Az erőfeszítés viszont sem nem készség, sem nem következménye azoknak, nem is igazán mérhető, mégis egy szükséges velejárója a kimagasló teljesítmény elérésének.
Nyilván azért vette be az Ernst & Young a megnevezendő értékek közé az erőfeszítést, mert hangsúlyozni szeretné, hogy a nagy számú tapasztalata alapján erőfeszítés nélkül nincsen eredmény. A díj indoklásából is az derül ki, hogy bármennyire is lelombozó tanulság ez, mégis fontos. Fontos, hogy nyilvánvalóvá tegyük: senki se áltassa magát, hogy meg tudja úszni. Erőfeszítés nélkül nem fog eredményt elérni. Hiába tűnik úgy, hogy valakinek könnyen ment, ez csupán egy illúzió. Nem biztos, hogy az illető szenvedett az erőfeszítés közben, de ő sem tudta kihagyni. Lehet, hogy vidáman, fütyörészve tette, de hogy erőt kellett vennie magán, hogy szokatlan erőfeszítésre kellett magát kényszerítenie; az biztos.
Ha tehát Ön le akarja aratni azt a bizonyos babért, akkor ezeken a területeken kell magát fejlesztenie.
Kívánom, hogy minél előbb kezdje el! Nem kell hinnie benne, nem kell megértenie. Csak csinálja, és meg lesz az eredmény is!

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..