Minden fejlesztés tényfeltárással kezdődik

Idei sorozatomban az
Ernst & Young által díjazott tulajdonságokat elemzem
nem csak azoknak, akik „Év Üzletembere” díjra pályáznak,
hanem minden vállalkozónak, aki
abban az irányban szeretne megtenni valamennyi lépést.

 

Bármit akarunk is fejleszteni, azzal kell kezdenünk, hogy felmérjük a jelen állapotot. Így van ez az önfejlesztéssel is. Az önfejlesztést önmagunk jelen állapotának felmérésével kell kezdenünk, azt pedig önismeretnek hívják.
Tehát az eddigi mások történetéből tanulást folytassuk most egy csöpp önismerettel!
Önön kívül senki nem látja, hogy mit jelöl be, így lehet kíméletlenül őszinte is akár. A saját érdekében ne kímélje magát!
Az eddigi séma alapján, készítettem az Ernst & Young szempontjainak egy-egy értékelő ablakot.
Az Ön feladata, hogy saját magát osztályozza 1-től 5-ig.

survey tools

panel management

survey solutions

free polls

polls

survey services

customer survey

survey software

customer survey

surveys & polls

2 thoughts on “Minden fejlesztés tényfeltárással kezdődik

 1. Üdvözlöm! Nekem már van egy marketinges aki segít folyamatosan, de valami nem jó még mindig mert 10 éve főleg etetőhajó gyártás lett a modellhajók mellett a fő profilom, mindből van választék és mind személyre szabottan készül. A kívánt színben, alkatrészekkel anyagból készül minden termékem de most valahogy megfeneklettem. Sokáig piacvezető voltam -ezt arra alapoztam hogy ha fel vittem az áraimat fel vitték mások is, ha csökkentettem csökkent a többiek ára is és ha valamit fel tettem a webemre szinte pár nap múlva megjelent a konkurensek honlapján is így gondolom figyelték merre haladok, mit csinálok és újítok. De ez a múlté. Sajnos sokan becsődöltek és csőddel küszködök én is mert emelni már nem tudok az árakon, bár még mindig ár alatt vagyok. 10 év alatt durván 5100-5500 hajót adtam el és ebből csak 3 panasz volt amit mindig sikerült megoldani egyből sértődés nélkül. Viszont nem tudom mit lehetne kitalálni hogy legyen sikerélményem amit egy rendszeres forgalom biztosít egy kis nyereséggel. Ön miben tudna segíteni és hogyan? Változtatni nem félek, mert az érdeklődésem elég sokrtétű, de szeretnék valamit forgalmazni vagy gyártani amiben minőséget és egyedi terméket adhatok amire lehet építeni. De nincs ötletem merre érdemes mozdulnom. Most a mászófal műfogásokra gondoltam mert egyszerű, a modellkészítés profilba illeszkedik, és ami még csábító benne hogy még ha kicsi is az igény iránta ami nem biztos, de 3-4000ft/db egy műfogás amiből minimum 20-30db ot kell megvennie valakinek hogy élvezhető mászófalat rakjon össze a gyermekének például és ezeknek a kalkulált anyagára 500ft/db kb, szóval nyereség lenne és mivel tömör és a felület sem tükörfényes ezért termelékeny.
  Most online tanfolyamot -cikksorozatot próbálok beindítani amikhez biztosítom az anyagokat, félkész stancolt modelleket. ..talán menne mert ilyen nincsen.
  Köszönöm előre is a válaszát!
  Üdvözlettel: Csabi

  • Kedves Csaba!
   Sajnálom, hogy kényszer helyzetben van, de hadd vigasztaljam! Jobb előbb, mint később!
   Vagyis, minél előbb változtat, annál kisebb áldozatot igényel a változás. Ha jól értem, Ön még nem vesztette el a megélhetését, de nincs megelégedve a helyzetével.
   Hogy min változtasson, azt így látatlanban nem tudom elképzelni. Ha megismerem Önt és a céljait, akkor sem én fogom ám kitalálni – hogy min változtasson -, hanem meg fogom mutatni a módszert, aminek az alkalmazásával maga fogja megtalálni.
   Egyet így látatlanban is biztosan meg tudok állapítani: nem volt jó az eddigi stratégiája.
   1. Nem szabad belemenni az árversenybe – az mindig halálos.
   2. A konkurenciával tisztában kell lenni, de a fejlesztésnek teljesen függetlennek kell lennie tőlük.
   3. Nyereséget csak valós értékkel lehet elérni – tartósan és tisztességesen. Az értéket viszont a vevők határozzák meg. Ezért minden nyereség alapja a vevők alapos és naprakész ismerete.
   Ha kész a változásra, a változtatásra, ha képes elrugaszkodni az eddigi megszokásaitól és az eddigi gondolkodásától, akkor jelentkezzék. Szívesen fogom a kezét addig, amíg az új úton elegendő jártasságra nem tesz szert.
   Üdvözlettel
   Somhegyi Tamás

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..