Pénzügyi probléma megoldása II.

A jelenleg zajló változásokat nem egyszerű követnünk,
de ha nem követjük a változásokat, akkor hamarosan lehúzhatjuk a rolót.
Ezért van az, hogy látszólag sikeres vállalkozások szűnnek meg a szemünk láttára,
éspedig tömegesen.
No de én éppen azon fáradozom, hogy
Ön ebből az egyre gyorsuló változásból minél több hasznot tudjon húzni!
Nem azon, hogy az Ön vállalkozását megmentsem, hanem azon,
hogy minél többet profitáljon!
Azt tapasztalom, hogy a vállalkozók túlnyomó többsége pénzügyi problémaként éli meg a vállalkozásának a problémáját, de pénzügyi eszközzel nem tudja azt orvosolni. Ezzel a tipikus helyzettel foglalkozom mai írásomban.
Azzal teljesen egyetértek, hogy egy vállalkozás sikerét a tulajdonosa pénzben méri. A pénznek ez a szerepe.
A félreértés valahol ott van, hogy ha az okokat is a pénz világában keresi, ha abban a tévhitben igyekszik megoldani a problémát, hogy a probléma maga pénzügyi probléma.
Nézzünk egy egyszerű példát a sport területéről! Az úszó teljesítményét időben mérik. De a sikerhez vezető tevékenység nem az idő terén zajlik. Az a tevékenység sorozat, ami az úszót végül is eljuttatja a sikerhez, nem az idővel való eredményes vagy okos gazdálkodásból áll. Neki elsősorban egy tervre van szüksége, aztán a terv fegyelmezett végrehajtására. (Könnyű az úszó helyzete, mert a sikere csak két emberen múlik: az úszón és az edzőjén.) A terv viszont olyasmiket tartalmaz, hogy mikor, mit és mennyit egyék, mikor mennyit fusson, mikor és mit tornázzon, mikor nézze meg és melyik versenytársának a videóját, …. Mellesleg lesz a tervben úszás is, előre meghatározott mértékben és módon. Ha jó tervet készítettek és azt valósággá változtatták – fegyelmezetten megvalósították -, akkor meglesz az eredmény is. Ezt időben fogják mérni, azt fogják mondai, hogy x idő alatt úszta le a távot.
Térjünk vissza az Ön ügyére!
Ha Ön azt látja, hogy nincs elegendő pénze a Cégének, ne gondolja azt automatikusan, hogy ennek a problémának a megoldása az, hogy valaki tegyen pénzt a Cégébe! A pénzhiány ugyanis egy tünet, nem pedig maga az ok. Ha pedig a tünetet kezeli,  és az ok változatlanul megmarad, a tünet előbb-utóbb még nagyobb mértékben fog előjönni. (Ha az Ön Cége éppen az az 1 ‰, ahol már minden készen áll a tőkebevonásra,  akkor valóban pénzügyi a probléma, de a tapasztalatom az, hogy a Tőke annyira keresi a megtérülési lehetőségeit, hogy amikor a Cége még csak a megfelelő állapot közelében lesz, máris jelentkezni fog a Tőke. Nem kell keresnie sem.)
Mit kell akkor Önnek tennie a jelen helyzetben?
Sajnos erre a kérdésre bármennyire is szeretnék válaszolni, csak a konkrétumok ismeretében fogok tudni, ha megismerteti velem a speciális helyzetét.
Hogy ne hagyjam mégsem javaslat nélkül, azt ajánlom Önnek, hogy fektessen komoly energiát abba, hogy megismerje a Tőke gondolkodását, szempontjait.
Ebben tud sokat segíteni Önnek egy friss írás, melyet itt talál: http://penzcsinalok.transindex.ro/lokalis/cikk/14131
Ha van hozzáfűzni valója, kérem, írja meg ezen az oldalon!

One thought on “Pénzügyi probléma megoldása II.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..