Stratégiai szemlélet

Idei sorozatomban az
Ernst & Young által díjazott tulajdonságokat elemzem
nem csak azoknak, akik „Év Üzletembere” díjra pályáznak,
hanem minden vállalkozónak, aki
abban az irányban szeretne megtenni valamennyi lépést.

 

Ön hiába tökélte el magát, hiába hajlandó az eredmények érdekében beleugrani az ismeretlenbe, hiába hajlandó saját magát rendszeresen megújítani és vállalni a kockázatot, hiába fejlesztette ki az innovációs képességét, ha nincs Önben „stratégiai szemlélet”, nemcsak az Év Üzletembere díjról fog lemaradni, de majdnem biztos, hogy rövid időn belül elveszíti a vállalkozását is.
A stratégiai szemlélet a megvalósításhoz kell. Enélkül ugyanis legfeljebb nagyokat tud álmodni a vállalkozónk. Mivel eredménynek csak a megvalósult elképzeléseket tekintjük, a megálmodás után szükség van megvalósításra is. Időrendben a megvalósítás első eleme a startégia megalkotása.
Stratégiára azért van szükség, mert a megvalósítás sok-sok apró lépésből áll. Ha pedig ezeket az apró lépéseket nem egy előre meghatározott irányba tesszük meg, nem oda fogunk kilyukadni, ahová akartunk.
Ezért nagyon fontos, hogy az előre kitűzött irányba meneteljünk.
Az irány, a hosszú távú cél kitűzése és nagy léptékű megtervezése pedig a stratégia.
Stratégia kell ahhoz, hogy a mindennapi tevékenységünk eredőjeként, megszülessen az, amiért sok-sok napon át dolgoztunk.
A napi tevékenységünket egy rendező elv alapján egy irányba kell szerveznünk, hogy az egyik nap munkájával a másikét erősítsük. Néhány száz nappal előre ki kell tűznünk a célt, így fogja az egyik nap a következőt előkészíteni; ill. így fogja a következő nap az előzőt maximálisan felhasználni.
A stratégiai szemlélet – mint kívánatos vezetői készség – pedig azt jelenti, hogy a szokásaink részévé kell tennünk a távlatokban való gondolkodást.
Ha azt akarjuk, hogy egy óra munkájával a lehető legtöbbet érjük el, néhány száz órával előre kell látnunk.
Ha azt akarjuk, hogy egy nap munkájával a lehető legtöbbet érjük el, néhány száz napra előre kell látnunk.
Ha azt akarjuk, hogy egy hét munkájával a lehető legtöbbet érjük el, néhány száz héttel előre kell látnunk.
Ha azt akarjuk, hogy egy hónap munkájával a lehető legtöbbet érjük el, néhány száz hónappal előre kell látnunk.
Hogy miért?
Azért, mert csak így tudjuk elkerülni azt, hogy később kiderüljön, hogy korábban fölöslegesen – vagy ami még rosszabb, kárt okozva – tettünk valamit. Csak a stratégiai szemlélet által tudjuk a szinergiát létrehozni a tevékenységünk egymásutánjában.
Ráadásul nem elég messze előre látnunk. A stratégiai szemlélet azt is magában foglalja, hogy messze előre is nézünk. Vagyis, hogy nem vesszük le a tekintetünket a távoli jövőben elhelyezett célról. Folamatosan – a cselekvés, a megvalósítás során egyfolytában – látnunk kell magunk előtt a távoli célt.
Tudom, hogy az eddig tárgyalt 4 képesség is soknak tűnik. De még a további hatra is szüksége lesz, ha komoly szintre kívánja fejleszteni a vállalkozását. Aki kifejleszti magában ezeket a tulajdonságokat, az emberileg is többet fog érni, meg annak a vállalkozása is többet fog érni.
Az extra profit ezért az összetett teljesítményért jár.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..