Személyes integritás

Idei sorozatomban az
Ernst & Young által díjazott tulajdonságokat elemzem
nem csak azoknak, akik „Év Üzletembere” díjra pályáznak,
hanem minden vállalkozónak, aki
abban az irányban szeretne megtenni valamennyi lépést.

 

Ha Ön képes elszakadni a megszokástól, képes megújulni, kezelni a kockázatokat és innoválni, van Önben elegendő stratégiai szemlélet, hit és kitartás; még ki kell fejlesztenie a személyes integritását is ahhoz, hogy számottevő sikert érjen el.
Mi az a személyes integritás?
Egy készség, ami nehezen ugyan de fejleszthető.
Nem egy velünk született tulajdonság, bár kevesen vannak, akik kifejlesztik magukban, ezért úgy tűnik, mintha ezen keveseknek velük született tulajdonsága lenne.
Hasonlít a jellemességhez, és rokon a hitelességgel.
Akinek fejlett a személyes integritása, az azt mondja, amit gondol és azt teszi, amit mond. Ezért az ilyen embert nem fogja senki azon kapni, hogy „vizet prédikál és bort iszik”. Vagyis az ilyen emberben nem fogunk csalódni, nem fogjuk őt kétszínűnek tartani.
“Tedd azt, amiben hiszel,
és higgy abban, amit teszel!
Minden más csak erő- és időpocsékolás.”
Maharaj Nisargadatta
Hogy miért fontos ez egy vállalkozónak?

  1. Egy vállalkozó sosem egymaga éri el a sikert. Mindig vannak társai – ha más nem, akkor a vevői. Ha ép a személyes integritása, akkor a társai biztonságban érzik magukat a közelében.
  2. Manapság – az internet elterjedésével – követhetetlen az információ útja, és befolyásolhatatlan a terjedési sebessége. Ezért ha korábban igaz volt a mondás, miszerint „hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát”, akkor ma igaz, hogy hamarabb, mint a megkötött kutyát. Ezért fölértékelődött a hitelesség. Az a vállalkozás, amelyiknek a vezetője hiteles – márpedig akinek ép a személyes integritása az hiteles -, az hiteles. Ez pedig meglátszik a bevételi számláján is.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..