Bedőlő családi vállalkozások?

A hvg-ben olvasom, hogy a családi vállalkozások 2/3-a bele pusztul a generációváltásba.

Ez nyilván egy statisztika, tehát nem jelenti azt, hogy az Ön családi vállalkozása is így fog járni. Addig, amíg nem ismerem az Ön vállalkozását, csak általánosságban tudok beszélni, így annyit mondhatok az Ön családi vállalkozásáról, hogy 66% valószínűséggel fog belepusztulni a generációváltásba.

De ha Ön történetesen éppen abba a 33%-ba tartozik, akiknek a vállalkozása nem pusztul bele a generációváltásba, akkor is érdemes a témával foglalkoznia.

Bizonyára észre vette már, hogy nem vagyok grafomán, nem viszem túlzásba az írást. Most is erős indokom van, hogy szóljak.

Éspedig az, hogy fontosnak tartom, hogy legyen tisztában a megoldással.

Ez elsősorban azt jelenti, hogy van megoldás. Nem kell a körülmények áldozatává válnia az Ön kedvenc vállalkozásának! Mint minden egyéb menet közben adódó nehézségre, problémára, erre is vannak bevált módszerek. Ön felkészülhet a generációváltásra, és felkészítheti rá a vállalkozását is.

Másodsorban azt jelenti a “legyen tisztában a megoldással”, hogy az Ön számára is elérhető a megoldás. Vagyis, ha komolyan szándékában áll “megtanulni” mindazt, ami ahhoz kell, hogy sikeresen át tudja adni a céget a következő vezetőnek; akkor számíthat rám. Ha bármilyen okból esetleg nem kívánja a BGE programját igénybe venni, akkor fordulhat hozzám. Én rugalmas vagyok, és tudok alkalmazkodni Önhöz.

Milyen területeken kell Önnek felkészültnek lennie?

Nos először vegyük számba azokat, amikről a hvg.hu is ír: “stratégiai, humánerőforrás menedzsment, pénzügyi, adózási, és mentorálási ismeretek”.

Most pedig azokat, amiket ezeken felül elkerülhetetlennek tartok: “marketing/értékesítés, tervezés, delegálás, motiválás, csapatépítés, önmenedzselés, toborzás-kiválasztás, változás-menedzsment.”

Megpróbálom kitalálni, mi az Ön reakciója a felvetésemre. (Arra kérhetem, hogy néhány kattintással erősítsen meg majd?)

web survey

Természetesen, mint eddig is, bizalommal fordulhat hozzám, bármilyen kérdéssel és ötlettel. Ha szívesen venné, hogy egyik vagy másik területet picit jobban körüljárjam, írja meg emilben!

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..