Recept a működő weblaphoz

Ha az előző 2 írásom nyomán az a kérdés merült fel Önben, hogy hogyan és mennyiből lehet kihozni egy működő weboldalt, akkor most megpróbálok Önnek némi támpontot adni.

Azért csak támpontot, mert fogalmam sincs, hol tart jelenleg, mit tud a témában és milyen weboldala van.

De ha nem az alábbiak szerint járt el, akkor van javítani való a weblapján.

 1. Először el kell döntenie és le kell írnia, hogy mit vár el a weboldaltól. Enélkül minden egyéb értelmezhetetlen. (Remélem, hogy minden egyéb munkatársra vonatkozóan is le van írva, hogy mit vár el tőlük; ez alapján dönti el hónapról-hónapra, hogy teljesítették-e a közös megállapodásukat, és hogy Önnek is teljesítenie kell-e. [vagyis fizetni-e kell-e]) Mert a weboldal is ugyanolyan munkatárs, mint a takarító, vagy a könyvelő.
 2. Fel kell szednie az alap szintű ismereteket a weblappal, a webes kommunikációval kapcsolatban. Nyilván egyetért velem abban, hogy ha nem ért alap szinten a csempézéshez és a csempékhez, akkor ne bízzon meg egyetlen burkolót sem, mert garantált a csalódás. Ugyanígy alap szinten értenie kell a weblaphoz – és annak a feladatához -, mielőtt megbíz egy “szakembert”. Nagyjából akkor várható megelégedettség, ha Ön saját maga kezd neki a feladatnak, és amikor már látja, hogy melyik részét tudja saját maga megcsinálni, és melyik részét érdemes szakemberre bíznia, akkor kell keresni szakembert. Ekkor már nem fogják Önt “megvezetni” azok, akik nem szakemberek ugyan, de annak hiszik magukat.
 3. Ezek után a következő költségekre számíthat:
  1. domén név – 2-5 eft/év
  2. tárhely – 5-10 eft/év
  3. a weblap költségei két alap esetben:
   1. ha Ön weblap fejlesztő, és a weblapjától azt is elvárja, hogy az Ön zseniális weblap fejlesztői képességeit is megmutassa, akkor -> várhatóan 0 ft az előállítás költsége
   2. ha Ön nem weblap fejlesztő, akkor Önnek tökéletesen megfelelnek a WordPress által kínált lehetőségek. Ennek költsége pedig 50 eft + 5-10 eft/hó

Összesen tehát nagyságrendileg az első évben 150 eft-ot kell áldoznia a web lapjára.

Helyesbítek! Annak lehetnek komolyabb költségei, hogy Ön “fölszedi” az alap ismereteket. Ha elmegy egy-két OMA tanfolyamra, annak is lehet nagyjából 150 eft költsége.

Túlzás nélkül állítom tehát, hogy – a fentiekből érthető módon – ezzel a recepttel lényegesen eredményesebb weblapot tud üzemeltetni és lényegesen olcsóbban.

3 thoughts on “Recept a működő weblaphoz

 1. Tisztelt Tamás!

  Alternatív megoldás lehet a webáruház bérlése. A hiperdrágától a közepes minőségűig bármit meg lehet vásárolni. Ennek nagy előnye, hogy egy kész, folyamatosan frissülő áruházat kapunk, hátránya, hogy tucat bolt.

  Nekem jelen pillanatban a legszimpatikusabbnak a Startüzlet bérelhető megoldása tűnik: http://startuzlet.hu/?utm=eletizesito.hu

  Emelett még tapasztalatom, hogy a vállalkozók olyan ingyenes lehetőségek tudatábn sincsenek, mint az ingyenes bankkártyás fizetés lehetősége, pedig ma már ez is teljesen alap dolognak számít: https://www.barion.com/Registration?r=060130085

 2. Kedves Tamás!

  Végtelenül örülök rugalmasságodnak.

  Sok hasonlatosság mellett biztos vagyok abban, hogy tudunk közös projekteken együtt dolgozni.
  Megértettem kérésedet, és nekem is jobb a másik kontakt, tételesen, telefon. Meggyőződéssel írom, hogy a telefonon minden végigbeszélünk, és utána lépünk tovább.

  Alappállás:

  Sok projekt van nálam, és beleszakadok, a munkába.
  Keresek olyan kontaktot, akivel megosztok bizonyos un. „vezetési” feladatokat.

  Tekintettel hogy most adtunk be kettő nagy K + F pályázatot konzorciumban, de további 4 projekten is dolgozok, és közben ebből egy árva fillér bevételem nincsen, csak munka, mert mindenki mutogat, majd a másik cégre, valamint ha majd nyerünk, ha majd,…. stb.
  Ezek most éppen agrár fejlesztések, de sokrétű a munka, részben a Kertészetin, de máshol is.

  A másik, hogy én is mérnök vagyon de igazából én is zenélni szeretek. Zeneszerző nem vagyok, erre van olyan kolléga, ha harmonizálni kell, ahhoz Ő jobban ért, mert a Zeneakadémián zeneszerző és karmester szakon végzett. Ugyamis, én elsősorban ének, vers, és hegedű + fidula, eszközzel dolgozom. Legutóbb éppen Győrben a Barokk Fesztiválon zenéltünk, a téren, a színpadon, de sok más is volt. Pesti Vigadó koncert, meg nagy fesztiválok, Gödöllő Kastélykoncert, Budavári Palota koncert, stb., de ez a múlt. Most meg senkinek nem kellünk. Ez őrület.

  Jó lenne váltani pár szót, mert a pénzügyekhez nem jól értek. Mindenki mindent tőlem ingyen akar. Ebből nyugdíj mellett nem élek meg. Egykorúak vagyunk, — már én is ingyen utazhatok.

  A többit beszéljük meg. Ha kapok telefonszámot akkor hívlak.
  Ha nem, akkor itt a telefonszámom:
  +36-30/202-5888
  A Facebook-on meg tudod nézni: Dionysos Allegro

  Várom szíves visszajelzésedet kollégális üdvözlettel: Allegro!

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..